У колишнього високопосадовця СБУ знайшли необґрунтовані активи на 33 млн грн - НАЗК

НАЗК виявило необґрунтовані активи в колишнього високопосадовця СБУ.
У колишнього високопосадовця СБУ знайшли необґрунтовані активи на 33 млн грн - НАЗК
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ на понад 32,7 млн грн. Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Читайте також:

Зазначається, що підставою для проведення моніторингу став лист Державного бюро розслідувань за фактами можливого незаконного збагачення посадовця.

Як розповіли в НАЗК, у червні 2022 року на прикордонному пункті "Прешево" на виїзді з Республіки Сербія в автомобілі BMW X6 xDrive40d, яким він керував, було виявлено приховане від митного контролю майно, а саме:

  • кошти в сумі 592 990 євро (21 940 630 грн);
  • кошти в сумі 120 102 дол. США (4 203 570 грн);
  • 2 смарагди по 6380 євро кожен (472 120 грн).

Читайте також:

"Колишній спецслужбовець пояснив, що виявлене в автомобілі майно є власністю його близьких осіб, зокрема частина грошей була позичена його батьком у знайомого. Проте НАЗК з'ясувало, що фінансової спроможності позичити такі кошти позичальник не мав", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сам посадовець також не мав доходів із законних джерел для набуття валютних коштів та смарагдів, які намагався приховати під час перетину державного кордону Сербії.

Також НАЗК не встановило законних джерел походження коштів на придбання автомобілів BMW X6 xDrive40d вартістю 116 022 євро (3 875 135 грн) та Toyota MC Land Cruiser 200 (2 234 700 грн), які були оформлені на цивільну дружину колишнього працівника СБУ та її батька.

Читайте також:

Матеріали щодо експосадовця СБУ направлено до Офісу Генерального прокурора для приєднання до матеріалів кримінального провадження, проведення досудового розслідування та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили на незаконному збагаченні колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних сил України



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK