При нарахуванні пенсій буде враховано стаж українців за кордоном

Деяким українцям нараховуватимуть пенсії по-новому.
При нарахуванні пенсій буде враховано стаж українців за кордоном
Ілюстративне фото / Getty Images

Українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть стаж під час нарахування пенсій. Про це повідомила народний депутат Ірина Борзова.

Читайте також:

За її словами, ухвалений Верховною Радою в другому читанні й у цілому законопроєкт №9453 врегульовує низку проблемних питань, пов'язаних із нарахуванням пенсій. Це важливий законопроєкт для тих українців, які працювали або працюють за кордоном.

"На сьогодні в українців, які працювали в РФ та Білорусі, є проблеми з оформленням пенсій, оскільки Україна розірвала всі відносини з країною-агресоркою. Саме для таких людей проголосовані певні зміни щодо обчислення страхового стажу. Також нині багато українців передпенсійного або пенсійного віку перебувають за кордоном, і якщо в них виникають певні проблеми з обчисленням пенсій, то вони зможуть прийти, наприклад, у консульську установу в країні перебування, ідентифікуватися за правилами Пенсійного фонду на електронному порталі за допомогою "Дія.Підпис", - розповіла парламентарій.

Читайте також:

Вона пояснила, що згідно з ухваленим документом обчислення страхового стажу людей, які перебувають за кордоном, буде здійснюватися відповідно до двосторонніх угод про соціальну відповідальність. 

Раніше ми писали, що українці мають право відмовитися від призначення пенсії в 60 років та вийти на заслужений відпочинок пізніше. Завдяки цьому можна згодом отримувати більшу пенсію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK