Звільнення з роботи за колабораціонізм: нардеп пояснив механізм нового закону

Звільнення робітників за колабораціонізм відбуватиметься за згодою профспілок.
Звільнення з роботи за колабораціонізм: нардеп пояснив механізм нового закону
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Ухвалений Верховною Радою законопроєкт №7731 надає додаткові підстави роботодавцю на підприємствах критичної інфраструктури звільняти робітників за колабораціонізм. Про це розповів народний депутат, член Комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Тарас Тарасенко.

Читайте також:

За його словами, зараз у Кабінету Міністрів є три місяці на те, щоб розробити детальні правила.

"В умовах війни необхідно створювати нові рамки для того, щоб роботодавці могли забезпечувати безпеку підприємства, особливо це актуально для підприємств критичної інфраструктури. В ухваленому законопроєкті ми прописали такі умови, за яких Кабмін зможе розробити правила звільнення роботодавцем осіб, якщо розслідування виявило факти, що можуть зашкодити підприємству чи країні", - зазначив політик.

Читайте також:

Він додав, що розроблені урядом детальні правила обов'язково будуть погоджуватися з Асоціацією роботодавців України та профспілками.

Нардеп повідомив, що законопроєктом пропонується обов'язкове введення правил поведінки на підприємствах, в установах, організаціях, що мають стратегічне значення для держави, та об'єктах критичної інфраструктури.

Читайте також:

Ці правила передбачатимуть надання працівниками інформації про наявні в них зв'язки з фізичними особами на території держави-агресора або тимчасово окупованій території України, а також зобов'язання працівників не розголошувати інформацію з обмеженим доступом.

Раніше ми писали, що законопроєкт №5695, ухвалений Верховною Радою в другому читанні, має на меті врегулювати роботу домашніх працівників та знизити рівень незадекларованої праці в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK