Порушень на 10 мільярдів гривень виявили у Міноборони аудитори

Відкриті кримінальні провадження.
Порушень на 10 мільярдів гривень виявили у Міноборони аудитори
Kelly Sikkema / unsplash.com

У Міністерстві оборони України, за результатами проведеного внутрішнього аудиту, було виявлено порушення на понад 10 млрд гривень.

Про це пише Укрінформ із посиланням на інтерв'ю заступника міністра оборони України Юрія Джигира.

«Під час аудиторських досліджень виявлено порушення, неефективні управлінські рішення та ризики в управлінні активами на загальну суму понад 10 млрд грн. Тобто внутрішній аудит ідентифікує певні можливі негативні наслідки, які потребують негайного реагування. Іншими словами, робота аудиту спрямована на запобігання порушенням. Важливо, що певне відшкодування коштів та усунення переважної частини цих порушень організовано безпосередньо під час проведення внутрішніх аудитів. Завдяки впровадженню аудиторських рекомендацій було досягнуто економічного ефекту на загальну суму понад 1,5 млрд грн», – розповів Юрій Джигир.

Читайте також:

Заступник міністра оборони також повідомив про кількість проведених аудиторських перевірок та їх наслідків для порушників.

«У 2023 році проведено 204 внутрішні аудити. Ними встановлено втрати ресурсів на суму 1 млрд 311 млн грн. За результатами розгляду переданих до правоохоронних органів матеріалів аудитів внесено відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР – 67, крім того, 79 матеріалів долучено до кримінального провадження. У І кварталі 2024 року завершено проведення 16 внутрішніх аудитів. Ними встановлено втрати ресурсів на суму понад 1 млрд 812 млн грн. За результатами розгляду переданих до правоохоронних органів матеріалів аудитів внесено відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР – 5, розпочато 1 досудове розслідування у кримінальному провадженні та відкрито 1 кримінальне провадження», – наголосив заступник міністра.

Раніше ми писали, що Міжнародний арбітраж ухвалив два рішення, якими присудив стягнути на користь Міністерства оборони України кошти на загальну суму 2,7 мільйонів доларів США.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK