Верховна Рада підтримала наймасштабнішу дерегуляцію у рибному

Наприкінці листопада Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Закону України №2558а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі». Відповідно нього в Україні має бути скасовано 22 дозвільних
Верховна Рада  підтримала  наймасштабнішу дерегуляцію у рибному

народними депутатами України, Голова Держрибагентства Ярема Ковалів зазначив: «Ми скасовуємо низку дозволів, що дублювали один-одного, не мали функціонального навантаження і були підґрунтям для корупційних схем у галузі. Разом з тим ми  скорочуємо  термін погодження та отримання дозвільних документів  з 30 до 10 днів».

Проектом Закону №2558а  запропоновано внесення змін  до Закону України  «Про ліцензування видів господарської діяльності». Йдеться про скасування  ліцензії для риболовних підприємств, окрім тих, що здійснюють лов у водах за межами юрисдикції України і потребують  ліцензію відповідно до вимог міжнародних регулюючих організацій. Таких підприємств в Україні в 2015 році було  лише 35 проти 1041 підприємства,  що працювало у внутрішніх водах України.  Ярема Ковалів повідомив, що в 2016 році для рибальства в акваторії України рибалкам буде необхідно отримати лише дозвіл, де буде вказано інформацію щодо водойми, знаряддя лову і дозволеного для промислу виду риби.  «Ліцензія, яку ми скасовуємо, не   містила жодної функціональної інформації,  її видача  була черговою бюрократією  та підґрунтям для непрозорих доходів чиновників, бо незважаючи на  відсутність реальних функцій, працювати без ліцензії було заборонено».

 

 

 

 

 

 

«Цьогорічний Закон, яким ми скасовуємо  7 бюрократичних процедур вже було підтримано депутатами Верховної  Ради у першому читанні. Цей Закон надзвичайно важливий для рибного господарства України. Від нього багато в чому залежить, чи  рибне  господарство почне ставати привабливим для інвесторів, чи  дійсно прийде до нього капітал» -  заявив Ковалів.



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK