Рахункова палата України підписала Угоду з Державним Вищим аудитом Республіки Албанія

Рахункова палата України підписала Угоду з Державним Вищим аудитом Республіки Албанія

Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан та Голова Державного Вищого аудиту Республіки Албанія Буяр Лескай підписали у Києві Угоду про співробітництво між Рахунковою палатою України та Державним Вищим аудитом Республіки Албанія.

“Мені приємно, що наші плани, які ми обговорили кілька місяців тому на зустрічі в Кишиневі, втілюються в життя. Ми з вами працюємо в екологічній сфері – в рамках Робочої групи EUROSAI з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф. А підписання сьогоднішньої Угоди про співробітництво між Рахунковою палатою України та Державним Вищим аудитом Республіки Албанія – це початок плідної співпраці, яка буде корисною для двох країн у частині моніторингу державних фінансів“, – наголосив Валерій Пацкан.

У свою чергу Голова Державного Вищого аудиту Республіки Албанія відзначив, що Україна і Албанія мають багато спільного. “Для нас ця Угода дуже важлива і відповідає нашому девізу – “взаємний досвід корисний для всіх“, – підкреслив Буяр Лескай.

Голова Рахункової палати України відзначив, що за перші 100 днів роботи це вже друга міжнародна угода, яку він підписує і яка відкриває перспективи для обміну досвідом, інституційного розвитку та проведення спільних міжнародних аудитів.

“16 травня ми підписали міжнародну угоду з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) щодо функціонального оцінювання, яке проводитиме Національний Аудиторський Офіс Великобританії і до якого будуть залучені фахівці з Рахункових палат Німеччини та Польщі. Вже 21 червня починає працювати ця робоча група і, я сподіваюсь, що за два-три місяці ми отримаємо повну функціональну оцінку, і на її основі напрацюємо стратегію на найближчі 6 років“, – відзначив Голова Рахункової палати. 

Буяр Лескай розповів про діяльність Державного Вищого аудиту Республіки Албанія. “Наша інституція – це “watchdog” на службі у громадян та парламенту. І наш девіз для проведення всіх аудитів – “аудит для служіння громадянам“. Це також девіз INTOSAI на 2017-2020 роки“, – зауважив очільник Державного Вищого аудиту Республіки Албанія.

Валерій Пацкан також відзначив, що наступне засідання Робочої групи EUROSAI з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф, відбудеться у Тирані і запевнив, що обов’язково візьме у ньому участь.



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK