Сергей Квит о коррупции в вузах

Сергей Квит о коррупции в вузах

Dengi.ua: Наше перше запитання, яке ми отримали два дні тому, було таке: «Кажуть, що корупції при вступі до Могилянки насправді немає. Чому ваш досвід не можна розповсюдити на інші вузи? І ще – де взяти кошти на контрактне навчання абітурієнту, в якого не досить заможні батьки?

Сергій Квіт: Насправді корупція – це проблема не лише морально-етичного характеру, але і соціальна, тому насправді неможливо поширити наш досвід на інші університети, не можна змінити цілу систему організації вищої освіти. На сьогоднішній день це просто неможливо. У нас немає корупції при вступі, у нас немає корупції взагалі в університеті, але це, я би сказав, майже одиничний випадок. Але треба розуміти, ми зараз маємо пост-радянську систему, яка не є чимось новим. Те, що ми кажемо, що вона перехідна, означає, що ми розвалили радянську систему і не побудували нічого нового. Ми зависли у міжчасі – і це велика проблема. Насправді, тут мої прогнози досить песимістичні. Нам треба змінити саму систему організації вищої освіти, треба створити якісні університети, які були б зацікавлені в конкурентній боротьбі на міжнародній арені. І тоді такі якісні університети самі моментально би подолали корупцію, тому що вони були б у ній не зацікавлені. А на сьогоднішній день те, що ми називаємо таким загальним терміном «корупція», входить в систему виживання українських університетів, тому це неможливо подолати.
 
А стосовно де взяти гроші абітурієнтам, я можу сказати, що в нашому університеті ми намагаємося підтримувати максимальний відсоток державного замовлення. У нас контрактна форма навчання складає 20-25% наших студентів. Це означає, що ми надаємо можливість більшій частині наших студентів вчитись на державному замовленні. Треба просто вступити до нас на державне замовлення, іншого виходу на сьогоднішній день я не бачу. 

Выпускникам каких вузов платят больше?

Рейтинг вузов по юридическим специальностям



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK