ТОП-5 украинских вузов по мнению Сергея Квита

ТОП-5 украинских вузов по мнению Сергея Квита
Dengi.ua: Наступне запитання дуже цікаве. Вас просять назвати п’ять найкращих вузів України.
 
Сергій Квіт: Я, можливо, не дуже орієнтуюсь у тих вузах, що мають якесь спеціальне призначення, звужений фах, але серед університетів більш відомих я, звичайно, назвав би Університет Тараса Шевченка, Київський Політехнічний Інститут, безумовно, Харківський Національний Університет імені Каразіна, Чернівецький Національний Університет, Львівський Національний Університет. Зверніть увагу, я називаю як правило вузи, які вже мають історію, тому що для університету дуже важливо мати свою історію і традиції.
Ще можна назвати багато інших. В Харкові багато прекрасних технічних університетів, і в Дніпропетровську, це Національний Гірничий, і в Донецьку Національний Університет. Але я би звернув увагу ще на один університет, який я вважаю дуже хорошим, це – невеликий університет, приватний. Вірніше, не приватний, але не державний. Це – Український Католицький Університет, який дуже оригінальний, який, як і КМА має відносно невелику кількість студентів, має гуманітарний профіль. Серед недержавних я також би назвав Київський Університет Економіки і Права «Крок», це також наші хороші партнери.
Україна має хороші університети, якщо ми їх порівнюємо в своєму колі, але нажаль, вона не має університетів, які могли би бути конкурентоздатними на глобальному ринку, і тут є цілком об’єктивні причини. Я би назвав серед цих причин, по-перше, те, що в українських університетах слід зробити структурні зміни, у нас досі наука і освіта розділені, я вже про це говорив. У нас є система економічних інститутів, яка існує окремо, і університетська система окремо. Це повний абсурд, ці системи треба інтегрувати, і тоді ми змінимо структуру в університеті. І, відповідно, як наслідок, ми змінимо інфраструктуру наукових досліджень. Але, можливо, перше, що треба зробити – це запровадити університетську автономію. Кожен університет повинен відповідати сам за себе, бути конкурентоздатним. На сьогоднішній день автономії немає, і це дико і ненормально. Ну, і англійська мова – я вже про це говорив.

Выпускникам каких вузов платят больше?

Рейтинг вузов по юридическим специальностям
 

 



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK