Сергей Квит: триместры лучше семестров

Сергей Квит: триместры лучше семестров
 Dengi.ua: Ще є два запитання про те, як ви оцінюєте ефективність могилянської триместрової системи і питання, чи буде застосовуватися семестрова система.
 
Сергій Квіт: Ні, у нас є наша система, триместрова. В минулому навчальному році, який закінчився, ми її дещо модернізували. Вона стала більш гнучкою, і бальна структурна одиниця в КМА все ж таки - це кафедра, тому що кафедра є випусковою в нас. Наприклад, Природничий факультет включає в себе кафедри Хімії, Біології, Екології, Фізики. А в інших університетах це – цілі факультети. Наша нова система дає можливість кожній кафедрі легше організувати навчальний процес. Але в принципі, по своїй суті, вона була і лишається триместровою.
Коли говорять про двосиместровість, мають на увазі передусім, що ці два семестри є однаковими. У нас цього немає. У нас є три триместри. Або, якщо це на окремих кафедрах виходять два семестри, це означає просто, що знімається бар’єр однієї сесії. Але це – в певних випадках, якщо в цьому є доцільність.
Триместрова система показала себе добре з багатьох позицій: вона є гнучкою, наші студенти мають тиждень самостійної роботи, чого не мають, можливо, студенти інших університетів. Це потрібно, щоб студентам зручніше було планувати свій навчальний процес. Є і деякі інші речі, пов’язані з цим. Коли, наприклад, студентам треба їхати перед Новим Роком додому, чи після Нового Року, ми на ці речі також зважаємо.
Тобто, гнучкість навчального процесу відбувається не лише на рівні всього університету, а і на рівні кафедр. І взагалі, ми намагаємося, щоб у нас відбувалась автономізація, децентралізація багатьох аспектів нашого життя. Наприклад, у нас дуже активне студентське життя, існує біля 28 студентських організацій, студентські медіа є, і ми не контролюємо їх в щоденній діяльності. І так само ми намагаємось, щоб кожен підрозділ брав на себе власну відповідальність, кафедрі часто видніше, як організувати графік навчального процесу.
 

Рейтинг вузов по юридическим специальностям
 

 



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK