Асоціація лізингодавців анонсує відкриття першої в Україні магістерської програми з лізингу

Асоціація лізингодавців анонсує відкриття першої в Україні магістерської програми з лізингу

У заході прийняли участь провідні експерти лізингової галузі, представники університету, журналісти і студенти. Спеціальним гостем презентації був Віктор Суслов, екс-міністр економіки України.

Програма стартувала  підписанням Меморандуму про співпрацю між Асоціацією «Українське об’єднання лізингодавців» та Київським національним торгівельно-економічним університетом. Цією угодою передбачена  спільна діяльність освітян та практиків ринку в сфері викладання навчальних дисциплін, ведення дипломних робіт, стажування та проходження практики студентами,  працевлаштування молодих спеціалістів тощо.

Також, у рамках урочистостей прозвучало кілька цікавих доповідей. Так, майбутній викладач, радник Міжнародної Фінансової Корпорації  Надія Рязанова відзначила структурний підхід лізингового ринку до вирішення кадрових проблем. Роман Іваненко, генеральний директор компанії Євро Лізинг, розповів історію створення програми та написання моногорафії, яка вийшла друком  під егідою його компанії.  Віктор Суслов підтримав створення магістерської програми з лізингу, бо в Україні спостерігається надлишок фінансистів з банківським спрямуванням та гостро не вистачає лізингових, що відчувалося і під час його роботи Головою Держфінпослуг. Представник університету та організатор програми професор Наталя Шульга зробила ґрунтовну доповідь про зміст, наповнення та результати майбутнього навчального процесу.  А  директор Асоціації лізингодавців Марина Мурга відзначила унікальність  цієї магістерської програми за рахунок об’єднання зусиль теоретиків і практиків та тих великих можливостей, що розкриваються перед майбутніми магістрами. Всі учасники зустрічі погодилися  з важливістю події, адже лізингова галузь стрімко розвивається і потребує кваліфікованих спеціалістів, яких, нажаль, не готував до цього часу  жоден вищий навчальний заклад України.

Всі запрошені на презентацію отримали в дар від організаторів екземпляр монографії «Технологія лізингу», яка створена компанією Євро Лізинг та Асоціацією лізингодавців, з яких 50 примірників було передано бібліотеці університету. Урочистості завершилися неформальним  дружнім спілкуванням учасників за кавою та тістечками, виготовленими студентами університету.

Для довідки: Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» зареєстрована у 2005 році. Це  єдина організація в Україні, яка об’єднує юридичних осіб у сфері лізингу з метою захисту їх інтересів та  репрезентує  понад 80% лізингового ринку. Об’єднання є дійсним членом LEASEUROPE –  Європейської федерації, до складу якої входять 45 національних лізингових асоціацій із 32 країн

 Прес-служба Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців»

Теги:
лизинг


ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK