В Україні дорожчає один із ключових овочів: як змінилася ціна

Наразі фермери пропонують цибулю в межах 12-18 грн/кг, що в середньому на 39% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
В Україні дорожчає один із ключових овочів: як змінилася ціна
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні почали зростати відпускні ціни на торішню ріпчасту цибулю. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

На думку гравців ринку, зростання цін у цьому сегменті пов'язане з помітним скороченням пропозиції в умовах сезонного виснаження запасів цибулі в українських господарствах. При цьому торговельна активність на ринку цибулі трохи прискорилася, що також сприяє зростанню цін.

Так, наразі фермери пропонують цибулю в межах 12-18 грн/кг, що в середньому на 39% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Водночас вони зізнаються, що більш суттєво підвищити ціни їм поки не вдається, оскільки покупці все частіше залишаються незадоволені якістю цибулі.

Читайте також:

Аналітики зазначили, що на сьогодні цибуля в Україні все коштує в середньому на 64% дешевше, ніж на початку травня 2023 року. Проте виробники не впевнені, що їм вдасться й надалі підвищувати ціни на цю продукцію, оскільки якість цибулі в сховищах стрімко погіршується.

Раніше ми писали, що зараз ціни на банани в країнах Східної Європи, зокрема в Україні, знаходяться на рекордно високому рівні для цього періоду року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK