Олександр Крамаренко: Прррравільне рішення! Але не зовсім

Найголовніше: новий фіксований курс на рівні вже 36,5686 грн. Ну і ще введено купу нових обмежень щодо використання карт, а також нових регулювань.
Олександр Крамаренко: Прррравільне рішення! Але не зовсім
Головний редактор журналу Деньги.ua Олександр Крамаренко / dengi.ua

Чи вплине це на ціни? Навряд чи, оскільки поточні ціни ВЖЕ враховують реальний курс.

Чи підштовхне курс на готівковому ринку? Скоріше, стабілізує за рахунок можливості купувати безготівкову валюту.

Додамо: сьогодні о 14-00 очікується оголошення про зміну або збереження облікової ставки.

Читайте також:

Після сьогоднішнього оголошення про новий рівень фіксованого курсу це вже не надто й чутливо.

ЩО ЗМІНИЛОСЬ:

НБУ дозволив банкам продавати приватним особам безготівкову валюту – але виключно задля розміщення на тримісячних депозитах без права дострокового зняття(в межах до 50 тис грн на місяць).

НБУ вимагає від банків продавати/купувати безготівкову валюту за вимогами клієнтів з відхиленням не більше ніж на 1% від офіційного курсу.

Курсоутворення на готівковому ринку залишається вільним. Та хіба можна його обмежити?

Читайте також:

Ліміт на зняття готівкової валюти з гривневих платіжних карток за кордоном змінено зі щомісячного на щотижневий: 12,5 тис. грн (в еквіваленті) на сім календарних днів. Це додатково знизить привабливість карткового туризму(який вже стрімко згортається) та збереже попит на пластикові картки.

Зменшено щомісячний ліміт на P2P перекази(тобто з особистої картки на особисту картку) громадян за кордон із гривневих платіжних карток українських банків зі 100 тис. грн на місяць (в еквіваленті) до 30 тис. грн (в еквіваленті). Це лікується переказами з кількох карток в кількох банках. Навіть з віртуальних карток, які відкрити – легко навіть дистанційно за допомогою банкID.

Встановлено щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном із використанням гривневих платіжних карток у розмірі 100 тис. грн (в еквіваленті) з усіх рахунків клієнта в банку. Це лікується використанням кількох пластикових(не віртуальних) карток в кількох банках.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK