Частковий або повний блекаут: чи можуть українці залишитися без газу

Чи може тривале відключення електроенергії залишити споживачів без газу.
Частковий або повний блекаут: чи можуть українці залишитися без газу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Під час тривалих вимкнень світла газ залишається єдиним доступним джерелом енергії для багатьох українців. У консультаційному центрі "ГазПравда" розповіли, чи можливе припинення газопостачання в будинках у разі настання часткового чи повного блекауту.

Читайте також:

Фахівці ТОВ "Газорозподільні мережі України" (Газмережі) та АТ "Київоблгаз" запевнили, що газорозподільна система ефективно працює навіть в умовах відключення електрики.

"Наші мережі не мають власних компресорів для підтримки або підвищення тиску, які б залежали від наявності електрики. Від коротко- або середньострокових відключень не постраждає навіть система обліку газу, оскільки передбачене її живлення від акумуляторів. Фахівці компанії в умовах постійного відключення електропостачання вживають додаткових заходів для контролю роботи електрохімічного захисту", - зазначив головний інженер департаменту інжинірингу "Газмереж" Андрій Малихін.

Читайте також:

За його словами, у будь-якому разі споживачу природного газу в разі відсутності електрики відключення газу не загрожує, він залишиться надійним джерелом енергії в оселях українців.

Начальник аварійно-диспетчерської служби АТ "Київоблгаз" Валерій Андріянов підкреслив, що газ подаватиметься споживачам незалежно від ситуації в енергосистемі.

Читайте також:

"Від електроенергії залежать ті споживачі газу, у яких встановлене сучасне газове обладнання, наприклад, газові котли. Для них потрібне живлення, адже має працювати автоматика, подача газу, насос. Старі котли працюватимуть. На плитах газ також буде", - пояснив фахівець. 

Він уточнив, що всі газорозподільні вузли, які потребують електроживлення, наразі вже забезпечені генераторами. Під час масованих ракетних атак, що вражали енергосистему України, газ міг зникати в деяких споживачів у жовтні-листопаді. Проте зараз повторення такої ситуації вже виключено.

Раніше ми писали, що в лютому 2023 року вартість газу для населення залишається стабільною. Річні ціни на блакитне паливо оприлюднили 9 постачальників.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK