Чи підлягають мобілізації ухилянти, які отримали умовний термін: у Нацполіції дали відповідь

У поліції заявили, що умовний термін не рятує військовозобов'язаних від мобілізації.
Чи підлягають мобілізації ухилянти, які отримали умовний термін: у Нацполіції дали відповідь
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні чоловіки, які отримали умовний термін покарання, і надалі підлягатимуть мобілізації. Про це в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" повідомив перший заступник голови Національної поліції України Максим Цуцкірідзе.

Читайте також:

"Вони й надалі підлягають мобілізації. Умовний термін більше про те, що якщо людина вчинить повторно те саме, то тоді вже буде реальний строк", - розповів він.

Цуцкірідзе також відповів, чи можуть одразу служити ті громадяни, відносно яких винесені вироки, чи потрібно чекати, коли закінчиться термін покарання.

Читайте також:

"Це залежить від того, яким чином прописано в рішенні суду відбування умовного терміну. Я думаю, що під час винесення такого рішення суд керується тим, що це в майбутньому потенційний військовий ЗСУ. І виносить рішення таким чином, щоб все ж таки можливість служити в нього була", - пояснив заступник голови Нацполіції.

За його словами, наявність досудового розслідування, навіть підозри - це не привід не служити. 

Читайте також:

"Тут треба дивитись на те, який запобіжний захід обраний під час розслідування, чи не буде він обмежувати людину в пересуванні", - додав Цуцкірідзе.

Раніше ми писали, що 7 лютого Верховна Рада України підтримала в першому читанні урядовий законопроєкт №10449 про посилення мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK