В Україні хочуть подолати глибоку демографічну кризу: що придумали в Мінсоцполітики

Розроблено проєкт Демографічної стратегії України до 2040 року.
В Україні хочуть подолати глибоку демографічну кризу: що придумали в Мінсоцполітики
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Щоб подолати глибоку демографічну кризу, яка спостерігається зараз в Україні, було розроблено проєкт Стратегії демографічного розвитку до 2040 року. Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Читайте також:

Так, унаслідок війни Україна стикнулася з глибокою демографічною кризою: значна кількість громадян загинула, частина населення депортована або примусово переміщена на територію країни-агресора, велика кількість українців виїхала за кордон, до того ж внаслідок війни критично знизився рівень народжуваності. 

Отже, війна суттєво посилила всі негативні демографічні тенденції, які спостерігалися в нашій країні і до початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також:

"Наразі суспільство шукає різні шляхи вирішення цієї ситуації. Проте подолання цих трендів потребує не окремих точкових дій, а злагодженої скоординованої політики всіх органів влади з залученням суспільства та міжнародних партнерів, з подальшим визначення взаємоузгоджених між собою набору кроків", - йдеться в повідомленні.

З цією метою Міністерство соціальної політики спільно із широким колом представників експертного середовища, залученням Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, органів влади, міжнародних партнерів розробило проєкт Стратегії демографічного розвитку до 2040 року. 

Читайте також:

Зазначається, що проект Стратегії є високорівневим документом, який дає загальний опис проблем та цілей і завдань, спрямованих на їхнє вирішення.

Після затвердження урядом проєкт Стратегії буде доповнений детальним Планом заходів, що забезпечить узгоджену реалізацію цієї Стратегії всіма дотичними органами влади.

Читайте також:

З 28 березня міністерство починає публічні консультації щодо обговорення цього проєкту. Вони триватимуть наступні кілька місяців.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, щоб в Україні тривало життя та народжувалися діти, необхідно створити безпечні умови, зокрема, для їхнього навчання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK