Ідентифікація пенсіонерів завершилася: скільки ВПО успішно пройшли перевірку

Після перевірки було продовжено виплату пенсії для 212,8 тис. осіб.
Ідентифікація пенсіонерів завершилася: скільки ВПО успішно пройшли перевірку
Ілюстративне фото / depositphotos.com

31 березня 2024 року завершився термін проходження фізичної ідентифікації, зокрема термін прийняття заяв для її проходження. Майже 213 тис. пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО) до початку повномасштабної війни в Україні, успішно пройшли перевірку. У них для цього було 9 місяців (з 1 липня 2023 року по 31 березня 2024 року), повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

Така ідентифікація - це загальноприйнята світова практика. В Україні для таких пенсіонерів-ВПО її було тимчасово призупинено на період дії карантину у зв'язку з Covid-19, а 1 липня 2023 року відновлено.

"Фізична ідентифікація потрібна для того, щоб перевірити, чи дійсно людина, яка отримує кошти від держави, є живою, і чи отримує виплату саме та особа, якій вони призначені", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Ідентифікацію можна було пройти в кілька способів: особисто відвідуючи відділення банку й віддалено. Крім того, держава самостійно перевіряла в наявних реєстрах, чи зареєстровані такі пенсіонери як ВПО на територіях, підконтрольних уряду України.

Після перевірки було продовжено виплату пенсії для 212,8 тис. осіб.

Читайте також:

Зокрема, ідентифікацію пройшли:

  • особисто відвідавши відділення банків - понад 27 тис. осіб;
  • за допомогою відеоконференції - 46 тис. осіб;
  • у консульських установах за кордоном - 356 осіб;
  • через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України - майже 73 тис. осіб;
  • особисто відвідавши територіальні органи Пенсійного фонду України - 31,6 тис. осіб.

Читайте також:

"Звертаємо увагу, що для фінансування виплати пенсій таким людям готуються відповідні додаткові документи. Після їх опрацювання виплачується пенсія. Тож якщо ви не отримали пенсію у свою дату, але пройшли ідентифікацію, вона обов'язково буде виплачена до кінця місяця", - додали в міністерстві. 

Раніше ми писали, що з 1 квітня 2024 року в Україні призупинили виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які не пройшли фізичну ідентифікацію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK