В Україні можуть змінитися правила перетину кордону: кого стосуватиметься

Для деяких українців можуть змінитися правила виїзду за кордон.
В Україні можуть змінитися правила перетину кордону: кого стосуватиметься
Ілюстративне фото / dpsu.gov.ua

З 18 травня 2024 року в Україні почне діяти новий мобілізаційний закон, у зв'язку з чим для деяких категорій громадян можуть змінитися правила перетину кордону. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко на брифінгу в Media Center Ukraine - Ukrinform.

Читайте також:

За словами речника, уряд має привести свої нормативні документи відповідно до вимог закону про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня. Відповідно слід очікувати, що в правила перетину кордону можуть бути внесені зміни. 

"Я не можу достеменно сказати, які вони будуть, чого вони стосуватимуться. Але зважаючи, що також в статтю 23 Закону України "Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку" були внесені зміни щодо умов відстрочки від призову, то варто очікувати, що певні, хоч і не кардинальні зміни, але можуть бути внесені в правила перетину державного кордону", - попередив Демченко.

Раніше ми писали, що в умовах воєнного стану українські жінки можуть спокійно виїжджати за кордон, проте в деяких випадках їм можуть відмовити.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK