Які види грошової винагороди, окрім «бойових», передбачені військовим

У Міноборони України повідомила деталі.
Які види грошової винагороди, окрім «бойових», передбачені військовим
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Додаткова фінансова винагорода військовим у розмірі 70 тисяч гривень не є заміною 100 тисяч «бойових». Крім того, існує низка інших виплат захисникам України меншим розміром.

Про це розповіла в інтерв'ю «Укрінформу» заступник міністра оборони Наталія Калмикова.

«Кабінет Міністрів затвердив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. 70 тисяч гривень – це не заміна 100 тисяч бойових, а додаткова виплата для тих, хто перебуває на передовій», - сказала Наталія Калмикова.

За її словами, право на дроплату мають: військовослужбовці Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ, ГУР, Держприкордонслужби, Служби спецзв'язку, Державна спеціальна служба транспорту, а також поліцейські.

«Отримувати її зможуть ті, хто виконує бойові чи спеціальні завдання у першому ешелоні оборони чи наступу на відстані до ротного опорного пункту включно. Також на неї можуть розраховувати ті, хто виконує бойові завдання між позиціями сил оборони України та агресора, на окупованих Росією територіях, а також на території ворога», – наголосила заступник міністра.

Водночас, на відміну від «бойових», які виплачуються щомісяця, сума виплати 70 тисяч залежить від кількості днів, під час яких виконувались бойові завдання. Вона розраховується так: «за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань». Тобто цю суму буде виплачено, як тільки військовослужбовець сумарно 30 днів виконує бойові завдання.

Читайте також:

Крім того, Наталія Калмикова розповіла, що існує 6 видів додаткової винагороди для військовослужбовців, а саме:

  • Виплата додаткової винагороди у розмірі 100 000 гривень на місяць здійснюється військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях.
  • Додаткова винагорода у розмірі 50 000 грн. Вона виплачується тим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання у складі органу військового управління, штабу угруповання військ чи штабу тактичної групи до пункту управління оперативно-стратегічного угруповання військ.
  • Виплата 30 тисяч. На період дії воєнного стану ця винагорода виплачується військовослужбовцям, які виконують бойові чи спеціальні завдання відповідно до бойових наказів. При цьому додаткова винагорода виплачується з розрахунку на місяць пропорційно до часу виконання бойових завдань. Тобто якщо військовослужбовець пробув десять днів «на нулі», то він отримає третину від 100 тисяч.
  • Нещодавно введена доплата у 70 тисяч.
  • Виплати від 15 тис. грн до 30 тис. грн інструкторам у навчальних військових частинах
  • Виплата 2350 грн для курсантів військових вузів.

Заступник міністра також повідомила, що існує додаткова винагорода у 100 тисяч грн військовослужбовцям, які у зв'язку з пораненням (контузією, травмою, каліцтвом) перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я.

Раніше ми писали про те, що Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям Збройних Сил України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK