Підприємець Кацуба розповів, чому важливо планувати під час війни

Підприємець Кацуба розповів, чому важливо планувати під час війни
Открытые источники

Війна руйнує стабільність, яку кожен з нас будує у своїй голові й навколо себе. Кожен з нас хоче мати свою зону комфорту, хоча б вірити в її існування. Це справедливо і для підприємців, які будують бізнес в Україні. Про це пише підприємець і експерт в питаннях енергетики Олександр Кацуба. Щоб відшукати стабільність у голові й у справах, ми маємо думати про майбутнє. Планувати  розвиток бізнесу, будувати механізми адаптації до нових викликів, шукати нові ринки й механізми оптимізації. 

На думку підприємця, планування створює відчуття, що бізнес працює і долає труднощі не просто так: попереду майбутнє, за яке варто боротися. Планування дає можливість визначати ключові пріоритети, адаптувати процеси під виклики, які щодня створює для нас російська окупаційна армія. Саме така пріоритезація дозволяє розуміти, нащо продовжувати працювати, залишатися в країні й продовжувати розбудовувати бізнес всупереч всьому. Планування й бачення, що буде далі, допомагає і власникам, і менеджменту сконцентруватися на моделюванні кращого і більш ефективного майбутнього. 

Сценарій майбутнього дозволить пережити виклики, якщо з холодною головою дивитися вперед. Треба обмінюватися думками з партнерами, менеджментом, співробітниками, ключовими контрагентами. Тоді якість планування зросте на порядок, навіть якщо ви плануєте у темряві під час відключень світла, резюмує підприємець.

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK