Україна почала будувати нові енергоблоки на Хмельницькій АЕС

П'ятий блок на Хмельницькій атомній електростанції стане першим в Україні, зведеним за американською технологією АР1000.
Україна почала будувати нові енергоблоки на Хмельницькій АЕС
На Хмельницькій АЕС почали будувати нові енергоблоки / energoatom.com.ua

11 квітня 2024 року на Хмельницькій АЕС розпочали проєкт зі зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за технологією АР1000 Westinghouse. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

Читайте також:

На спеціальній церемонії було закладено перший куб бетону блока №5 Хмельницької АЕС. У заході взяли участь міністр енергетики Герман Галущенко, посол США в Україні Бріджит Брінк, голова правління Енергоатому Петро Котін та виконавчий директор Westinghouse Electric Company Патрік Фрагман.

Зазначається, що п'ятий блок на Хмельницькій атомній електростанції стане першим в Україні, зведеним за американською технологією АР1000.

Читайте також:

"Особлива риса американської технології АР1000 - можливість маневрування блоків. Сьогодні ворог б'є та знищує саме балансуючі потужності української енергетики, тому побудова блоків із можливістю маневрування дуже важлива для нас. І це наша відповідь терористам, вони ніколи не позбавлять нас світла, а нові технології дадуть нам змогу вистояти. Це великий геополітичний проєкт спільного інтересу України і США", - прокоментував міністр енергетики Герман Галущенко.

Очільник Міненерго нагадав, що у співпраці з українськими фахівцями Westinghouse за рекордні строки виготовив новий вид ядерного палива, що зруйнувало російську монополію на ринку. 

Читайте також:

"Завдяки будівництву ХАЕС-5, ХАЕС-6, після запуску в експлуатацію двох нових блоків №3 та 4 тут, на ХАЕС, потужність цієї станції перевищить потужність ЗАЕС, і саме тут, на цьому майданчику, буде найбільша АЕС у Європі", - сказав керівник Енергоатому Петро Котін.

Раніше ми писали, що на Хмельницьку атомну електростанцію (АЕС) завезли перші партії ядерного палива Westinghouse.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK