Українці допоможуть впровадити ШІ у розвідку НАТО

Український стратап Byne знайшов британського інвестора.
Українці допоможуть впровадити ШІ у розвідку НАТО
Austin Distel / unsplash.com

Український стратап Byne, який розробляє рішення на основі штучного інтелекту (ШІ), залучив $325 тисяч інвестицій у рамках першого раунду фінансування від відомого британського венчурного фонду.

Про це пише AIN.UA з посиланням на співзасновника Byne Бориса Надикто.

«Наше завдання – стати першим постачальником розвідувальних рішень з українським корінням для країн НАТО», – розповів Борис Надикто.

Читайте також:

Зокрема, гроші, залучені в рамках першого раунду, планують використовувати для:

  • Фінансування першого великого партнерства з одним із найбільших оборонних підрядників НАТО для створення захищеної інфраструктури для розгортання LLM.
  • Створення партнерської програми для сервісних компаній, яким потрібен доступ до експертизи та рішень щодо ентерпрайзного розгортання LLM.

Читайте також:

"Ми плануємо вже наступного року провести великий раунд фінансування на суму $2-3 млн, якщо у нас зараз матеріалізуються ті угоди, над якими ми працюємо у військовому секторі та у цивільному", - повідомив співзасновник Byne.

Для довідки: Byne заснований у 2022 році як волонтерський проект зі створення захищеної інфраструктури для розгортання великих мовних моделей (LLM) для партнерів у Силах оборони України. Потім стартап почав співпрацювати із сервісними компаніями, допомагаючи їм у проектах, де потрібна потужна ШІ-експертиза. Стартап зареєстровано у Великій Британії, але основна частина команди знаходиться в Україні. Засновниками є Борис Надикто, Андрій Яковіна та Денис Будник.

Раніше ми писали про те, що в Україні доступна низка програм та грантів від уряду, якими можуть скористатися ветерани та члени їхніх сімей, зокрема, Seeds of Bravery: Грантова підтримка українським технологічним стартапам та малим і середнім підприємствам.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK