Робота в Україні: Скільки громадян працевлаштувала Держслужба зайнятості з початку війни

На період війни служба зайнятості спростила форми заяв про надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги з безробіття.
Робота в Україні: Скільки громадян працевлаштувала Держслужба зайнятості з початку війни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку повномасштабного вторгнення Росії Державна служба зайнятості працевлаштувала 93 тисячі українців. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Найчастіше нове робоче місце українцям вдавалося знаходити в сільському господарстві - 38%, переробній промисловості - 14%, торгівлі - 12%.

Читайте також:

Зазначається, що на період війни служба зайнятості спростила форми заяв про надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги з безробіття.

Нині реєстрація безробітних можлива такими способами:

  • особисто при відвідуванні центру зайнятості;
  • через державний вебпортал електронних послуг або застосунок "Дія";
  • для осіб, які перебувають на небезпечній території, - за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку (через Google-форми, чат-бот, електронну пошту тощо).

Читайте також:

З початку березня в ДСЗ було зареєстровано 23 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Нову роботу знайшли майже 4 тисячі переселенців.

"Внутрішньо переміщені особи та громадяни, які перебувають на території, де ведуться бойові дії, і мають нерозірвані трудові відносини, можуть розірвати їх в односторонньому порядку в центрі зайнятості", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що в Україні через воєнний стан робочий тиждень може тривати довше, ніж раніше. Тривалість робочого часу збільшили до 60 годин замість 40.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK