В Україні для ветеранів створять близько 500 центрів для отримання послуг в одному місці: у Мінветеранів розповіли подробиці

Пілотний проект стартував у Бородянці на Київщині.
В Україні для ветеранів створять близько 500 центрів для отримання послуг в одному місці: у Мінветеранів розповіли подробиці
mva.gov.ua

Міністерство ветеранів разом із ветеранською спільнотою планує протягом 2024-2025 років створити низку ветеранських просторів по всій Україні, де ветерани та ветеранки, їхні сім'ї та сім'ї загиблих захисників зможуть отримати всі послуги та можливості в одному місці.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства у справах ветеранів із посиланням на слова в.о. міністра Олександра Порхуна.

Він, зокрема, зазначив, що у таких місцях ветерани зможуть отримати:

  • соціально-психологічну та спортивно-фізкультурну реабілітацію;
  • інформаційно-консультаційну підтримку;
  • юридичну допомогу;
  • роботу зі спеціалістом із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб;
  • навчання та перекваліфікацію, бізнес-тренінги;
  • дозвілля.

Читайте також:

«Ми проаналізували проблематику та потреби, і йдеться якраз про медичну, психологічну, юридичну, інформаційну, освітню потреби. Саме тому ми бачимо необхідність розгалуженої інклюзивної мережі ветеранських просторів, куди можна звернутися та швидко отримати необхідну інформацію, допомогу та, зрештою, просто провести час у колі своїх. Один простір із повним спектром послуг відповідно до потреб: отримати індивідуальну консультацію або пройти курс реабілітації із усією родиною", — наголосив Олександр Порхун під час презентації проекту.

Як повідомляє прес-служба, перший етап розвитку ветеранської інфраструктури передбачає створення просторів за міжрегіональним принципом – у Львові, Дніпрі, Одесі, Рівному. Як приклад буде взято відновлений після знищення Центр у Бородянці на Київщині, який наприкінці березня було відкрито разом із президентом Володимиром Зеленським.

Наголошується, що проект передбачає створення на обласному рівні 20-ти центрів, ще 450 – на рівні громад із населенням понад 20 тис.

Раніше ми писали про те, що ветерани та члени їхніх сімей отримають гранти на 220 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK