НБУ заборонив росіянам управляти небанківськими установами

Заборона діятиме до скасування або припинення воєнного стану в Україні.
НБУ заборонив росіянам управляти небанківськими установами
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Національний банк України заборонив громадянам та резидентам РФ брати участь в управлінні страховими, лізинговими, фінансовими, факторинговими компаніями. Про це повідомила пресслужба банку.

Так, регулятор заборонив громадянам Росії та російським компаніям, які є власниками суттєвої участі (від 10%), прямо чи опосередковано користуватися правом голосу та брати участь в управлінні страховими, лізинговими, фінансовими, факторинговими компаніями.

Заборони діятимуть до скасування чи припинення воєнного стану в Україні.

Читайте також:

Зазначається, що надавачі фінансових послуг, у яких власниками суттєвої участі є росіяни, можуть звернутися до Національного банку для призначення довіреної особи, якій можна передати право їхнього голосу.

"Для цього необхідно подати пропозиції про не менше двох кандидатур, а також документи для ідентифікації таких фізичних осіб та оцінки їхньої ділової репутації. Довіреними особами не можуть бути громадяни Росії та особи, які мають постійне місце проживання в РФ", - пояснили в банку.

Раніше ми писали, що у квітні кількість учасників небанківського фінансового ринку зменшилося до 1 664 (станом на 30 квітня) з 1 682 (станом на 31 березня). Кількість банків станом на 30 квітня не змінилася та становить 69.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK