Україна має чотири напрями конфіскації активів РФ, - Малюська

Реальні кроки щодо конфіскації російських активів в Україні стануть добрим прикладом для міжнародної спільноти.
Україна має чотири напрями конфіскації активів РФ, - Малюська
Денис Малюська / facebook.com/profile.php?id=100011121947008

Україна має чотири можливі напрями конфіскації активів Росії та пов'язаних із нею компаній. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська, передає пресслужба міністерства.

За словами міністра, першим напрямом є конфіскація за рішенням суду, як це сталося з активами Віктора Медведчука. Суд наклав арешт на його майно, яке було передано до управління АРМА. А потім АРМА передало активи в управління одній із компаній "Нафтогазу".

Читайте також:

Другий напрямок - це новий закон про конфіскацію російських активів, який уже переданий на підпис президенту. Відповідно до закону, рішення про конфіскацію прийматиме Вищий антикорупційний суд на підставі критеріїв, за якими визначатимуться особи, які потраплять під санкції, зокрема у вигляді стягнення майна в дохід держави.

Малюська додав, що третій напрямок передбачає використання закону про націоналізацію майна російської держави. Йдеться про активи Сбербанку та про Промінвестбанк.

"Найпростіший спосіб - конфіскація майна у зв'язку з воєнним станом. Але цей шлях небажаний. Така конфіскація не вимагає жодної аргументації, але виникає обов'язок компенсувати вартість. Тож поки що він не використовується", - зазначив міністр, назвавши четвертий напрямок.

Читайте також:

Він уважає, що реальні кроки щодо конфіскації російських активів в Україні стануть гарним прикладом для міжнародної спільноти.

"Україна вже запропонувала юридичний механізм для такої реалізації. Якщо цей механізм буде імплементовано західними партнерами найближчим часом, то Україна зможе розраховувати на отримання грошей Центробанку Росії вже наприкінці цього року", - підсумував Малюська.

Раніше ми писали, що на засіданні 10 травня уряд затвердив документ, за яким російські активи на території України переходять державі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK