НБУ оновив інструкцію про ведення касових операцій банками: Що змінилося

Нацбанк вніс зміни відповідно до вимог нового Закону "Про платіжні послуги".
НБУ оновив інструкцію про ведення касових операцій банками: Що змінилося
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Відповідно до вимог нового ЗУ "Про платіжні послуги" Національний банк вніс зміни до інструкції про ведення касових операцій банками в Україні. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

Зазначається, що інструкція уточнює порядок та вимоги проведення платіжних послуг у національній та іноземній валютах й оформлення касових документів за платіжними операціями.

"Зокрема, визначено суть платіжної операції як касової операції, яка передбачає будь-яке внесення чи зняття готівки на підставі платіжної інструкції, також змінено назви та реквізити окремих касових документів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Водночас постачальник платіжних послуг зобов'язаний надавати користувачу до укладення договору про надання платіжних послуг на безоплатній основі таку інформацію:

  • про порядок й умови здійснення платіжної операції або доступ до такої інформації перед ініціюванням платником платіжної операції з використанням емітованих платіжних інструментів;
  • про надавача платіжних послуг, платіжну операцію;
  • про комісійні винагороди;
  • про спосіб комунікації та заходи безпеки;
  • про строк дії договору про надання платіжних послуг, порядок унесення змін до цього договору та умови його припинення;
  • про механізм захисту прав споживачів та порядок врегулювання спірних питань, що виникають під час надання платіжних послуг.

Раніше ми писали, що державні банки показали прибуток за перший квартал 2022 року. Переважно це сталося за рахунок ПриватБанку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK