Повернення акцизу: Що буде з цінами на пальне найближчим часом

Мінекономіки не очікує найближчим часом підвищення цін на пальне після того, як парламент частково повернув акциз.
Повернення акцизу: Що буде з цінами на пальне найближчим часом
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Часткове повернення акцизів не повинно призвести до підвищення вартості пального на АЗС. Про це в ефірі телемарафону розповів перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Читайте також:

"На нашу думку, час для часткового повернення акцизів обрано вдало. Оскільки на українському паливному ринку позначилася тенденція до зниження ціни. Відповідно, ми розраховуємо, що паливні мережі зможуть включити податок до існуючої ціни без її збільшення. Збільшення цін на нафтопродукти в найближчий перспективі ми не очікуємо", - заявив він.

За його словами, розмір акцизу становить 3,5-4 грн за літр. На стільки зараз має подешевшати пальне в Україні. Зниження вартості палива - це загальносвітова тенденція, яка пов’язана зі здешевленням нафти.

Кудін зазначив, що ціна нафти на світових ринках пішла вниз. Три місяці назад вона сягала 120 дол. за барель, а зараз - на рівні 88 дол. за барель

Читайте також:

"Це дуже значне зниження. Світова економіка отримала велику інфляцію здебільшого за рахунок зростання цін на енергоносії. Уряди провідних країн світу зацікавилися цим питанням і почали шукати шляхи, яким чином ціну знизити. В ринковій економіці є тільки один шлях для цього - це збільшити об'єм пропозиції. Відповідно на тлі заяв Саудівської Аравії про збільшення видобутку, світові ціни пішли вниз", - пояснив перший заступник міністра економіки.

Він наголосив, що дефіциту пального найближчим часом на роздрібному ринку не очікується.

Раніше ми писали, що Верховна Рада України повернула акцизний податок на паливо. Відповідний законопроєкт №7668-д у цілому підтримали 255 парламентарів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK