З'єднає українську та європейську енергосистеми: "Енергоатом" запустить повітряну лінію

Повітряна лінія електропередачі працювала ще за СРСР, але була виведена з експлуатації і з 1991 року не працювала.
З'єднає українську та європейську енергосистеми: "Енергоатом" запустить повітряну лінію
"Енергоатом" невдовзі запустить повітряну ЛЕП / t.me/energoatom_ua

НАЕК "Енергоатом" готується до запуску повітряної лінії, яка через Польщу з'єднає українську та європейську енергосистеми. Про це повідомила пресслужба компанії.

Читайте також:

У компанії розповіли, що повітряна лінія електропередачі працювала ще за СРСР, але була виведена з експлуатації і з 1991 року не працювала.

Наразі на одній з українських АЕС уже змонтовано частину необхідного обладнання для запуску, а відповідні підрозділи "Енергоатому" проводять роботи, що передують пусконалагоджувальним.

Читайте також:

Зазначається, що лінію можна буде вводити в експлуатацію, як тільки свою частину зобов'язань виконає "Укренерго". За оцінками фахівців, роботи НЕК може закінчити у квітні.

"Так ми розширюємо свої можливості та зміцнюємо зв'язок України з європейською енергосистемою... У перспективі ця лінія електропередачі дасть Україні можливість експортувати й імпортувати електроенергію до країн ЄС, що матиме позитивний вплив для розвитку вітчизняної економіки", - прокоментував президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

Публікація Енергоатому в Telegram
Публікація Енергоатому в Telegram

Раніше ми писали, що 30 березня генерація з запасом забезпечує необхідні обсяги потужності для потреб споживачів електроенергії по всій Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK