Нова програма від МВФ: Україна отримала перший транш на 2,7 млрд дол

Кошти отримані за новою чотирирічною програмою розширеного фінансування для України, що в загальному розмірі становить 15,6 млрд дол.
Нова програма від МВФ: Україна отримала перший транш на 2,7 млрд дол
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У понеділок, 3 квітня, до загального фонду державного бюджету України надійшов перший транш у розмірі 2,7 млрд дол. США (2 млрд СПЗ) від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це повідомили в Мінфіні.

Читайте також:

Кошти отримані за новою чотирирічною програмою розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) для України, що в загальному розмірі становить 15,6 млрд дол. США (11,6 млрд СПЗ).

"Україна отримала перший транш за новою програмою від МВФ. Завдяки наданим коштам ми спроможні й надалі зберігати економічну стабільність в Україні, а також забезпечувати пріоритетні видатки державного бюджету", - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, 31 березня Рада директорів МВФ затвердила нову чотирирічну програму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) для України з фінансуванням у розмірі 15,6 млрд дол. США (11,6 млрд СПЗ). Програма включає два етапи.

Раніше ми писали, що 21 березня Україна отримала 1,5 млрд євро в рамках масштабної Програми макрофінансової допомоги (МФД) від ЄС. Фінансування є другим траншем у рамках пільгової кредитної програми на 2023 рік, загальний обсяг якої становить 18 млрд євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK