"До 5 тис дол за нелегальний виїзд за кордон": СБУ заблокувала нові схеми

Серед "клієнтів" ділків були росіяни, які хотіли потрапити до ЄС.
"До 5 тис дол за нелегальний виїзд за кордон": СБУ заблокувала нові схеми
СБУ заблокувала ще 3 схеми нелегального виїзду за кордон / ssu.gov.ua

Служба безпеки ліквідувала ще три схеми нелегального виїзду з України. Серед "клієнтів" були росіяни, які хотіли потрапити до ЄС. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Унаслідок комплексних заходів затримано організаторів оборудок. Зловмисники допомагали своїм клієнтам нелегально виїхати за межі нашої держави на підставі фальшивих документів. Вартість таких "послуг" становила до 5 тис. дол. з однієї особи", - йдеться в повідомленні.

Так, на Львівщині затримали 39-річного мешканця регіону, який пропонував чоловікам призовного віку фіктивні документи для виїзду за кордон. Також встановлено, що до нього зверталися громадяни РФ, які на початку повномасштабного вторгнення перебували в Україні й намагалися виїхати до країн Євросоюзу.

Читайте також:

При цьому в Запоріжжі затримали мешканця Донецької області, який намагався підкупити співробітника СБУ, аби той допоміг отримати "документи" для зняття з військового обліку.

"За оперативною інформацією, надалі ухилянт міг використати "папери" для незаконного перетину держкордону. Втім, співробітник СБУ одразу доповів керівництву за фактом "пропозиції". А зловмисника одразу затримали", - розповіли у відомстві.

Читайте також:

На Рівненщині нейтралізували злочинну групу, яка спеціалізувалася на переправленні ухилянтів за межі України під виглядом водіїв міжнародних пасажирських перевезень та волонтерів.

Раніше ми писали, що в Україні викрили двох правоохоронців, які підробляли документи для переправлення чоловіків призовного віку за кордон.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK