"Укренерго" відновило живлення Запорізької АЕС: які наслідки атаки ворога

ЗАЕС переходить на живлення від української енергосистеми
"Укренерго" відновило живлення Запорізької АЕС: які наслідки атаки ворога
ЗАЕС / Getty Images

Енергетики відновили лінію електропередачі, яка живить Запорізьку атомну електростанцію. Вона переходить на живлення від української енергосистеми. Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

Читайте також:

"Внаслідок пошкодження високовольтної лінії Запорізька АЕС втратила живлення від енергосистеми і працювала від дизель-генераторів. Це вже всьоме з моменту тимчасової окупації Запорізької АЕС росіяни створюють ядерну та радіаційну небезпеку у зоні АЕС. "Укренерго" доклало максимум зусиль і відновило живлення атомної станції від української енергосистеми", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, незважаючи на атаки росіян, енергосистема України працює стабільно, виробленої електроенергії вистачає для покриття потреб споживачів.

Читайте також:

Водночас енергетична інфраструктура таки зазнала пошкоджень. У Дніпровському регіоні були пошкоджені високовольтні лінії 330-750 кВ, що призвело до відключення однієї з потужних електростанцій у регіоні, а також низки підстанцій "Укренерго" та операторів систем розподілу (обленерго).

Унаслідок цього були знеструмлені споживачі в Запоріжжі. Енергетики вже відновили енергопостачання споживачів за резервними схемами. Видача потужності електростанції поступово відновлюється, розповіли в НЕК.

Також унаслідок атаки росіян пошкоджені мережі обленерго на Дніпропетровщині, живлення відновлюється.

Читайте також:

Незважаючи на це, у нічні години при зниженому споживанні триває експорт електроенергії в Молдову та Польщу. Імпорт в Україну сьогодні відсутній.

"Наразі електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але для збереження балансу в вечірні години необхідно ощадливе споживання електроенергії. Просимо перенести використання електроенергії з вечірніх годин (19:00 до 22:00) на ранок, день, або ніч. Вимкнувши декілька електроприладів або використовуючи їх не в період вечірнього піку, ви допоможете зменшити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування", - закликали енергетики.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що внаслідок ворожого обстрілу в ніч на 22 травня о 5:26 відключилася остання високовольтна лінія електропередачі Дніпровська 750кВ, від якої живила власні потреби тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK