Підготовка до опалювального сезону: скільки газу накопичила Україна в підземних сховищах

Третину видобутку в Україні забезпечують родовища на Полтавщині.
Підготовка до опалювального сезону: скільки газу накопичила Україна в підземних сховищах
Ілюстративне фото / Getty Images

Станом на серпень 2023 року в українські підземні сховища газу (ПСГ) закачано понад 12,3 млрд кубів блакитного палива. Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

Читайте також:

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, видобуток та закачування газу в українські підземні сховища відбуваються згідно з напрацьованим графіком, до того ж Україна нарощує темпи видобутку.

"Це дає впевненість говорити, що до опалювального сезону весь необхідний обсяг газу буде закачаний до сховищ. Також завдяки тому, що зростає рівень довіри країн-партнерів до України, збільшується й обсяг закачування газу від нерезидентів", - розповів він.

Галущенко додав, що для того, аби європейські компанії закачували газ в українські сховища, була проведена велика робота для їх сертифікації. 

Читайте також:

Він зазначив, що третину видобутку в Україні забезпечують родовища на Полтавщині. 

"Кожен опалювальний сезон в умовах війни стає складнішим за попередній, але ми розуміємо, що пройдемо його, зокрема, завдяки роботі енергетиків та працівників газової галузі", - резюмував міністр.

Раніше ми писали, що на початку липня "Укргазвидобування" завершило буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 6600 м, яка стала найглибшою в історії компанії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK