Щоб енергетика пройшла війну, держава має сконцентруватися на змінах, — Олександр Кацуба

Щоб енергетика пройшла війну, держава має сконцентруватися на змінах, — Олександр Кацуба
Олександр Кацуба / Пресс-служба

Наступний рік готує нам багато викликів. Більшість політичних і військових експертів, дипломатів, наших партнерів за кордоном сходяться у думці, що наступний рік буде вирішальним роком війни. Крім безпосередньо війни важливим викликом буде енергетична безпека, від якої залежить працездатність фронту та тилу. Про це пише експерт у сфері енергетики і підприємець Олександр Кацуба. 

... Тому державні зусилля мають зосередитися над розвитком ефективності інституцій, які управляють українською енергетикою. 

Кацуба пише, що необхідно відновити стандарти корпоративного прозорого управління в НАК “Нафтогаз”, впровадити такі стандарти в НАК “Енергоатом” і інших державних компаніях. Крім того необхідно перезавантажити антимонопольний комітет і антимонопольне регулювання в цілому. 

Також Міненерго і Кабмін мають переглянути енергетичну стратегію, а також розробити нормативну базу для широкого впровадження проектів з енергозбереження.  Бо саме енергозбереження скорочує витрати електрики й тепла, дозволяє покращити платіжний баланс і знизити вразливість до російського ракетного терору резюмує екперт.

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK