Атаки відбуваються щоденно: РФ змінила тактику обстрілів енергооб'єктів України

Якщо минулої зими ворог атакував енергосистему всієї країни, то цієї зими він атакує енергосистему певних регіонів, насамперед промислових.
Атаки відбуваються щоденно: РФ змінила тактику обстрілів енергооб'єктів України
Міністр енергетики України Герман Галущенко / mev.gov.ua

Цієї зими російські загарбники змінили тактику атак на енергосистему України. Вони обстрілюють прифронтові об'єкти генерації та підстанції, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

"І це відбувається щоденно. Якщо минулої зими ворог атакував енергосистему всієї країни з метою досягнути блекауту держави загалом, то цієї зими вони атакують енергосистему певних регіонів, насамперед промислових. Тобто через енергетику намагаються вплинути на економіку, для того щоб зупинити наші найбільші виробництва і відповідно вплинути на державу", - пояснив він.

Водночас міністр наголосив, що відповідна тактика, як і попередня, не принесла росіянам очікуваних результатів. Адже українська енергосистема працює стабільно.

Читайте також:

За словами Галущенка, посилення протиповітряної оборони та проведена наймасштабніша за всю історію України ремонтна кампанія на енергетичних об'єктах дозволили забезпечити стале проходження зими 2023-2024 року.

"Цей комплекс заходів дав результат: сьогодні ми можемо констатувати, що цю зиму ми прожили в стабільному режимі енергосистеми. Ми як проходили, так і завершуємо цей сезон - зі світлом і теплом", - зазначив він.

Читайте також:

Очільник Міненерго додав, що в межах ремонтної кампанії було проведено найбільшу за всі роки незалежності кількість як планових ремонтів, так і відновлювальних робіт на об'єктах, пошкоджених ворожими атаками. Унаслідок кампанії до енергосистеми було додано 2,2 ГВт потужності. Ремонти не припинялися на період ОЗП та триватимуть надалі.

Раніше ми писали, що 22 лютого росіяни атакували теплоелектростанцію (ТЕС), розташовану на прифронтовій території. Шестеро енергетиків отримали поранення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK