На Житомирщині виявили 30 тисяч турнікетів, які майже рік лежали на складах - Міноборони

Турнікети отримано ще у квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим.
На Житомирщині виявили 30 тисяч турнікетів, які майже рік лежали на складах - Міноборони
30 тисяч турнікетів для ЗСУ близько року лежали на складах / mil.gov.ua

На складах Командування медичних сил аудит Міністерства оборони України виявив 30 тисяч турнікетів, які зберігалися майже рік. Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Читайте також:

Так, аудитори Міністерства оборони виявили в сховищі однієї з військових частин підпорядкування Командування медичних сил на Житомирщині майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США.

"Ці турнікети отримано ще у квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим - усього 458 одиниць", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після проведення аудиту відповідальні посадові особи почали видачу турнікетів, наразі майже третина вже у військовослужбовців. Також ініційовано видачу іншого медичного майна (індивідуальні аптечки, рюкзаки для бойових медиків), що тривалий час зберігалося на складах у значній кількості. 

Читайте також:

"Завдання внутрішнього аудиту Міноборони - не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через ефективніше планування, посилену підзвітність, солідарність на усіх рівнях ухвалення рішень", - прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир. 

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили та заблокували злочинну схему привласнення й продажу майна однієї з бригад Територіальної оборони Києва.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK