Потрібна доба: Шмигаль розповів, як повертатимуть світло в постраждалі регіони України

Спершу заживлять критичну інфраструктуру. Це теплопостачання, водопостачання, лікарні.
Потрібна доба: Шмигаль розповів, як повертатимуть світло в постраждалі регіони України
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Удари РФ 22 березня були спрямовані насамперед проти енергетики України. Світло в постраждалі регіони будуть повертати в три етапи. Попередньо потрібна доба, щоб заживити всіх побутових споживачів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

"Це була одна з найбільших атак на енергетику за 2 роки великої війни. І наймасованіша атака за цей осінньо-зимовий період. Уражено близько 20 підстанцій, уражені електростанції, зокрема ДніпроГЕС. Є проблеми в декількох регіонах. Є відключення на Харківщині, Дніпропетровщині, Одещині, Кіровоградщині, Сумщині, Полтавщині", - сказав очільник уряду.

Він наголосив, що при цьому енергосистема цілісна й працює стабільно. Завдяки додатковому захисту енергооб'єктів Україна витримала удар. Дефіциту потужностей, за словами Шмигаля, немає і наразі не прогнозується.

Читайте також:

"Зараз працюємо над тим, щоб усе полагодити. Ремонтні бригади працюють 24/7, аби якнайшвидше відновити електропостачання до українських домівок. Світло будемо повертати в три етапи. Перший - заживлюємо критичну інфраструктуру. Це теплопостачання, водопостачання, лікарні. Другий етап - заживлюємо  населення. Третій етап - заживлюємо промисловість", - пояснив прем'єр-міністр.

За його словами, потрібна орієнтовно доба, щоб заживити всіх побутових споживачів.

Читайте також:

"Також наші громадяни, у яких було пошкоджене житло внаслідок цих масованих атак, можуть скористатися урядовою програмою "єВідновлення". Допоможемо з грошима на ремонти", - додав Шмигаль.

Раніше ми писали, що 22 березня росіяни здійснили одну з наймасштабніших атак на енергетичну систему України. Пошкодження отримали й деякі об'єкти Групи "Нафтогаз".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK