У НБУ розповіли про роботу банків в областях із найбільшими проблемами зі світлом: який результат

Об'єднана мережа банківських відділень Power Banking відпрацювала відповідно до протоколів.
У НБУ розповіли про роботу банків в областях із найбільшими проблемами зі світлом: який результат
Національний банк України / flickr.com

Національний банк України проаналізував ситуацію з функціональністю банківської системи в найбільш постраждалих чотирьох регіонах та по країні загалом після масованої атаки на об'єкти критичної інфраструктури минулого тижня. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте також:

"Можу констатувати, що об'єднана мережа банківських відділень Power Banking відпрацювала відповідно до протоколів", - написав він у Facebook.

Пишний розповів, що через повернення екстрених відключень банки чи не вперше масово випробували роботу відділень, які ще наприкінці 2022 року були спеціально додатково оснащенні для роботи в умовах тривалої відсутності електрики чи зв'язку.

Читайте також:

"Результат маємо більш ніж задовільний! Спрацювали практично всі банківські відділення, які входять до об'єднаної мережі Power Banking, а їх загалом понад 2400 (фактично кожне друге банківське відділення в країні). З них 602 працювали в Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській та Харківській областях, енергетична інфраструктура яких найбільше постраждала від російських ударів", - розповів голова НБУ.

За його словами, були кілька випадків технічних збоїв. Проте банки оперативно замінили або відремонтували техніку та налагодили свою роботу.

Читайте також:

"Тож на практиці підтверджено, що банківська система готова в складних умовах та забезпечить надання фінансових послуг громадянам за будь-яких умов", - додав Пишний.

Раніше ми писали, що з ініціативи Національного банку України всі системно важливі банки об'єдналися для створення спільної банківської мережі POWER BANKING, яка працюватиме навіть за умов блекауту.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK