Непрацюючих кредитів у банках поменшало: з чим це пов'язано

Частка непрацюючих кредитів у банках за І квартал скоротилася до 36,1%.
Непрацюючих кредитів у банках поменшало: з чим це пов'язано
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Станом на 1 квітня 2024 року частка непрацюючих кредитів (NPL) у банківському секторі становила 36,1%, що на 1,3 відсоткових пункта нижче показника на 1 січня 2024 року. Про це повідомила пресслужба Національного банку.

Читайте також:

Як пояснили в НБУ, ключовий фактор скорочення частки NPL - зростання працюючого кредитного портфеля, який протягом І кварталу зріс на 34,6 млрд грн, або на 3,1%.

"Обсяг непрацюючих кредитів за І квартал скоротився на 2 млрд грн до 420,3 млрд грн переважно внаслідок списання непрацюючих роздрібних кредитів банками з українським приватним капіталом", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Витрати банків на відрахування в резерви під кредити залишаються низькими, а рівень дефолтів знижується.

"Портфель чистих гривневих корпоративних кредитів зростає три квартали поспіль, зокрема поза межами державних програм, завдяки пожвавленню попиту на гривневі кредити внаслідок відновлення бізнес-активності. Зростають роздрібні незабезпечені споживчі та іпотечні позики", - додали в НБУ.

Читайте також:

За даними регулятора, до повномасштабного вторгнення РФ в Україну частка непрацюючих кредитів (NPL) в українських банках стала скорочувалася з 2018 року (з 55% до 27% станом на 1 березня 2022 року).

Раніше ми писали, що Національний банк України виявив факти порушення вимог законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг з боку АТ "Акцент-Банк" (А-Банк) та застосував до фінустанови штрафні санкції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK