Топ-7 міст із найдорожчою нерухомістю в Україні 2023
Реклама

Топ-7 міст із найдорожчою нерухомістю в Україні 2023
Фото рекламодателя

У 2022-2023 роках розкіш стала синонімом безпеки. Там де раніше можна було придбати відносно недороге житло, ціни різко зросли. Те саме стосується і комерційної нерухомості. Крім того, зросла потреба покупців квадратних метрів у послугах адвоката.

Адвокат у Києві від Легал Солюшнз, який має професійний досвід у багатьох галузях права, пояснив, чому так сталося.

Це пов'язано з тим, що під час воєнного стану є нюанси, які стосуються купівлі-продажу, передання нерухомості у спадок. Дуже не хочеться, щоб досить дорога покупка була пов'язана з правовими ризиками. Рівень настороженості, нервозності й так дуже високий через війну. Невпевненість і страх і стали постійними супутниками українців.

Який вигляд має рейтинг найдорожчих міст України для купівлі нерухомості?

  • Київ: 48 тис. грн/$1263;
  • Львів: 46,2 тис. грн/$1216;
  • Одеса: 38 тис. грн/$1000;
  • Ужгород: 37,6 тис. грн/$990;
  • Чернівці: 32,9 тис. грн/$866;
  • Івано-Франківськ: 25,0 тис. грн/$658;
  • Тернопіль: 25,0 тис. грн/$658.

*За статистикою lun.ua станом на кінець березня 2023 року.

Фото рекламодателя

Що відбувається з ринком нерухомості в столичному регіоні?

Що стосується самого Києва, то в преміум-сегменті в столиці можна зустріти об'єкти, ціна на які порівняно з лютим 2022 року просіла на 60%. Про це повідомляє агентство з нерухомості Royal House. А ось на економ-сегмент такого значного обвалу цін не відзначається, максимум 20-30%.

Нині житло на Західній Україні вважається більш престижним і безпечним. Ціни там відповідають столичному рівню. Є наплив охочих, багато хто переїхав до Львова, Тернополя, Ужгорода, Чернівців із постраждалих регіонів. Юристи зазначають, що їм часто потрібна допомога у здійсненні угод. Послуги юриста з нерухомості, зокрема в дистанційному форматі без особистої присутності можна отримати тут.

А як щодо оренди?

У віддалених від фронту районах у 2-3 зросла ціна оренди квартир. Після початку війни всі рекорди побив Ужгород. Там охочим зняти однокімнатну квартиру доведеться розщедритися на 10 000 грн. У Києві попит більш ніж помірний і такого ажіотажу і зростання цін не спостерігається.

Фото рекламодателя

Які прогнози: де будуть активно скуповувати нерухомість після війни?

Приблизно 35-45% тих, хто виїхав зі Сходу і Півдня, туди повернуться. Решта залишаться в Києві, Львові, Тернополі, Ужгороді, Одесі. У перші кілька років після закінчення війни інвестиції можуть бути обережними, але потім очікується відновлення і зростання економіки. Дуже багато залежить від подій на фронті. Якщо буде в західних регіонах робота, то у дуже багатьох ВПО підстав для повернення додому не знайдеться. Вони осядуть на новому місці, розвиватимуть бізнес і створюватимуть робочі місця, підніматимуть економіку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK