В Україні запроваджується мораторій на підвищення тарифів на тепло: Зеленський підписав закон

Тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зміняться.
В Україні запроваджується мораторій на підвищення тарифів на тепло: Зеленський підписав закон
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

Протягом дії воєнного стану та шести місяців після його закінчення в Україні запроваджується мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) і послуги з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад і територій.

Це означає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зміняться.

Читайте також:

Така норма міститься в законі №2479-IX, підписаному президентом Володимиром Зеленським, про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їхнього функціонування.

Крім того, законом №2479-IX визначено гарантії для суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання, зокрема передбачено компенсацію різниці в тарифах. 

Зазначається, що Зеленський також підписав закон №2481-IX щодо фінансового забезпечення заходів, спрямованих на врегулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їхнього функціонування. 

Читайте також:

"Опалювальний сезон буде без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для споживачів. Президент України підписав надважливі закони, які забезпечать як цінову стабільність у сфері теплопостачання, так і фінансову спроможність підприємств теплокомуненерго під час опалювального сезону 2022/23 років", - сказав міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Раніше ми писали, що Верховна Рада України схвалила законопроєкт №7427, який передбачає встановлення мораторію на підвищення тарифів на газ і тепло під час війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK