Тарифи на зберігання газу в українських ПСГ залишаться незмінними: до якого числа

Минулого року, незважаючи на війну, вдалося залучити для зберігання в ПСГ 2,5 млрд куб. м газу іноземних партнерів.
Тарифи на зберігання газу в українських ПСГ залишаться незмінними: до якого числа
Ілюстративне фото / Getty Images

Україна затвердила ще на рік дію чинних тарифів на зберігання газу в підземних сховищах (ПСГ). Вартість залишається незмінною до 1 квітня 2025 року. Про це повідомила пресслужба Нафтогазу.

Читайте також:

"Одна з наших ключових цілей на 2024 рік - збільшити обсяг газу, що іноземні енергетичні компанії зберігають в українських підземних сховищах. Це не лише питання безпеки, а й кошти, які спрямовуються в українську економіку. Тому було ухвалено рішення залишити тарифи незмінними", - прокоментував голова Групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

За його словами, минулого року, попри війну, вдалося залучити для зберігання в ПСГ 2,5 млрд куб. м газу іноземних партнерів.

Читайте також:

"Тарифна політика –- важливий фактор, що показує нашу привабливість та стабільність. Попри те, що сезон закачування газу ще не розпочався, уже є компанії, які передають на зберігання своє паливо в українські ПСГ", - заявив Чернишов.

Вондочас Укртрансгаз, компанія Групи "Нафтогаз", що управляє українськими ПСГ, також незмінно пропонує партнерам вигідну опцію - зберігання в режимі "митний склад".

Читайте також:

"Понад 160 іноземних енергокомпаній із 32 країн світу використовують наші ПСГ для зберігання газу в режимі "митний склад". Активно готуємося до сезону закачування, аби як українські, так і іноземні компанії безперешкодно могли закачувати значні об'єми газу до наших сховищ", - зазначив керівник АТ "Укртрансгаз" Роман Малютін.

Укртрансгаз уже розпочав підготовку до початку сезону активного закачування газу, що стартує у квітні 2024 року. 

Раніше ми писали, що Україна не планує продовжувати транзитний контракт із російським "Газпромом" після 31 грудня 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK