Київським підприємствам можуть підвищити тариф на воду: якою буде ціна

Нові розцінки планують запровадити з 1 червня 2024 року.
Київським підприємствам можуть підвищити тариф на воду: якою буде ціна
Anderson Rian / unsplash.com

НКРЕКП хоче підвищити тарифи для «Київводоканалу» на централізоване водопостачання та водовідведення для непобутових споживачів із 25,32 до 39,06 гривень за 1 куб (без ПДВ). Якщо на засіданні комісії буде ухвалено позитивне рішення, нові розцінки набудуть чинності з 1 червня 2024 року.

Про це говориться у проекті постанови НКРЕКП.

Читайте також:

Проектом пропонується підвищити ПАТ «АК «Київводоканал» такі тарифи:

  • на централізоване водопостачання: споживачам, які є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – з 5,51 до 9,66 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість); споживачам, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – з 13,47 грн до 21,42 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість);
  • на централізоване водовідведення: споживачам, які є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – з 4,43 грн до 6,79 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість); споживачам, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – з 11,85 грн до 17,64 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість).

Зазначається, що для населення застосовуватимуться тарифи станом на 24 лютого 2022 року, зокрема, на централізоване водопостачання – 13,47 грн за 1 куб. м (без ПДВ); на централізоване водовідведення – 11,85 грн за 1 куб. м (без ПДВ).

Серед причин необхідності збільшення тарифу вказуються зменшення обсягів реалізації, збільшення витрат на електроенергію, зростання витрат на оплату праці, реагентів, паливно-мастильних матеріалів тощо.

НКРЕКП також планує переглянути тарифи ще 27 іншим ліцензіатам.

Раніше ми писали про те, що очікувати на повсюдне підвищення тарифів на водопостачання в травні поки не варто.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK