Укрпошта продаватиме посилки, незатребувані протягом 6 місяців

Укрпошта продаватиме на онлайн-аукціонах посилки, які ніхто не забрав протягом шести місяців.
Укрпошта продаватиме посилки, незатребувані протягом 6 місяців
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Укрпошта впроваджує міжнародні практики щодо поводження з поштовими відправленнями, які були незатребувані й через це невручені протягом шести місяців. Такі посилки компанія виставлятиме на продаж у межах аукціонів на майданчику Prozorro.Sale. Про це повідомила пресслужба компанії.

Читайте також:

Зазначається, що аналогічний підхід є поширеним серед міжнародних поштових операторів і логістичних компаній, таких як Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail та багатьох інших.

Поштові відправлення, які отримувач не забрав протягом двох тижнів, Укрпошта відправляє назад відправнику. Якщо відправник протягом двох тижнів також не забирає посилку, то вона надходить на спеціально облаштований склад, де зберігається пів року. 

Читайте також:

Протягом цього періоду і отримувач, і відправник мають право за заявою отримати посилку. Якщо вони з якихось причин цього не зробили, то відтепер посилка може бути продана на аукціоні.

Початкова ціна за кожну незатребувану посилку складає 10 гривень. Посилки об'єднані в палети, які містять до 100 одиниць, і продаються як один лот. Лоти формуватимуться рандомно, а всі посилки продаватимуться нерозпакованими з видаленням адресної інформації.

Читайте також:

Як запевняють у пресслужбі, ні компанія, ні потенційні покупці до оголошення результатів аукціону не знатимуть, що вони містять. Працівники компанії не можуть брати участь в аукціонах.

"Наразі на складах компанії знаходяться десятки тисяч незатребуваних посилок, які зберігаються там понад пів року. Раніше такі поштові відправлення просто знищувалися. Відтепер згідно з законодавством ми можемо продати ці посилки і компенсувати витрати на їх логістику та зберігання, як це роблять у більшості країнах світу", - пояснив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Стережіться шахраїв

Читайте також:

У компанії додали, що часто шахраї використовують світову практику щодо продажу невручених посилок, розсилаючи смс-повідомлення з пропозицією придбати одну посилку. 

"На аукціонах компанії продаватимуть тільки групові лоти. Тож якщо вам пропонують придбати одну посилку, це є ознакою шахрайських дій", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що Укрпошта стала партнером DHL Global Match у сфері транспортних послуг та перевезення поштових відправлень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK