«Ми вимагаємозбільшити штраф до 10 тисяч гривень та позбавляти водія права кермування настрок до трьох років за скоєння наїзду на велосипедиста, — коментує віце-президент ФВСУ Олександр Башенко. —  Лишетакими суворими методами, вважаю, можна виховати у водіїв повагу довелосипедиста на дорозі та змусити їх дотримуватись ПДР».

 Така гостра реакція велосипедної спільноти спровокована масштабнимДТП, яке сталося на Столичному шосе в м. Києві 21 березня, коли водійавтомобіля Hyundai збив трьох велосипедистів та втік з місця пригоди (). Пізніше водіязнайшли, відомо, що йому 26 років і мешкає він у Київській області.

 Двоє з постраждалих велосипедистів отримали переломи ічисленні забиття та були госпіталізовані з травмами різного ступеню тяжкості,але, на щастя, без загрози для життя. Також через ДТП було завдано матеріальноїшкоди щонайменше на 10 000 доларів США, враховуючи вартість сучаснихвелосипедів. Відкритий лист на ім'я Міністра молоді та спорту став публічноюреакцією велосипедистів та Федерації велоспорту України.

 

«Останнімчасом все більше трапляється ДТП за участю велосипедистів, тому звертаємосьтакож до місцевої  влади з приводуорганізації безпеки руху вело транспорту, а саме: створення велодоріжок таспеціальної розмітки на дорогах для руху велосипедистів», — додає президент КМФВСУ Денис Шолудько.

 Заздалегідь дякуємо Міністерству Молоді та Спорту запідтримку ініціативи велосипедної спільноти України.

 

Контакти для ЗМІ:

067 245 38 75, 067 465 54 26