Здавалося б, настали такі часи, що пересічному українцю тема примноження наявних у нього заощаджень аж ніяк не актуальна. Так, є багато факторів, які сприяють подібним настроям. Тут і економічні негаразди останніх років, і локдауни та напівпримусова віддалена робота, падіння доходів. Зовсім якось не до жиру...

Проте не все так безнадійно. Давайте абстрагуємось від стереотипу “все навколо погано, скоро світом підемо”.

Почнемо з того, що коли вже навколишній світ змінився, то вкрай необхідно знайти своє місце у цьому новому світі. Відправляють вас на віддалену роботу? Економічно невигідними стали пара кіосків на ринках, які годували вас багато років? Аби відволіктися від сумних думок і якось вбити вільний час, що з'явився, стали все частіше “зависати” в інтернеті та соцмережах? Сприйміть цю ситуацію як можливість поринути у нове хобі (яке, до того, ж може приносити додатковий дохід). Так, доведеться навчитися чогось нового, відмовитися від одних звичок та придбати нові, змінити стиль роботи. Зацікавилися? Тоді почнемо. Спочатку трохи нескладної теорії.

Що таке проїдати і що таке примножувати

Не будемо бродити в нетрях політекономії та цитувати підручники. Поговоримо про реальне життя. Завдяки завзятій праці та ощадливості ви зібрали певну суму грошей. Можна, звичайно, пустити її на харчі та комуналку в очікуванні кращих часів. Такий підхід називається споживанням. Але добре, якщо найкращі часи настануть до того, як заначка вичерпається. А як не настануть? Отож бо.

Існує й інший варіант – скористатися наявними засобами для того, щоб отримати ще якийсь дохід.

Власне, саме такий підхід і називається інвестуванням. У великому бізнесі інвестиції вимірюються мільйонами доларів. Але й окупаються вкладені кошти десятками років. Нам із вами це не підходить. У нас немає (але, сподіваємося, це поки що, тимчасово) мільйонів і немає у розпорядженні десятків років.

Добре, що є інші способи інвестування. Вони цілком під силу середньостатистичному громадянину. Йдеться про заробіток на змінах курсів різних активів – валют, цінних металів, акцій компаній тощо. Цілком можливо, що читач, як мінімум, чув термін “форекс” – заробітку на коливаннях курсу валют. У більш загальному вигляді заробляння грошей на коливаннях курсів різних цінних активів називається трейдингом.

Світло та тіні трейдингу

Спочатку про світлі аспекти. Інвестування в активи, що базується на коливаннях курсів, навіть на початковому етапі не вимагає стартових витрат. Не потрібна оренда приміщення або навіть місця в коворкінгу, можна обійтися робочим столом та інтернетом у вашому житлі. І забудьте, щоденні ранкові та вечірні поїздки в метро та маршрутках. Або, якщо ви за кермом – пробки та затори на міських вулицях. Погодьтеся, з урахуванням карантинних обмежень, що стають дедалі регулярнішими, такий стиль роботи виглядає досить перспективним.

Йдемо далі. Багатьом із тих, хто працював в офісах на низових чи середніх посадах, втомилися бути у ролі підлеглого. Вони прагнуть свободи, можливості самому розпоряджатися своїм життям, самостійно будувати плани на майбутнє.

Зрештою, рутинна робота, що повторюється день у день, теж мало радує. Хочеться якось відволіктися, хочеться якогось спорту для розуму. Трейдинг може виручити в такій ситуації .

Фото надане рекламодавцем

Так, як і в кожній справі, і в трейдингу є тіньові сторони. Зауважте - говоримо не про негативні аспекти. Тож про що йдеться? Говоримо про те, що доведеться трохи повчитися, оволодіти деякими трейдинговими інструментами, привчити себе до продумування своїх кроків наперед. Тобто доведеться струснутись від рутини і почати вкладатися зусилля в себе самого. Ніхто вам не принесе фінансовий успіх на тарілочці. Все залежить лише від себе самого. Ось це і є тіньовий бік трейдингу.

Так, не все вийде одразу. Але вже на етапі навчання трейдингу людина починає робити найважливішу інвестицію – у себе саму, в саморозвиток. До того ж трейдинг можна цілком успішно поєднувати з основною роботою.

Думаю, все сказане вище звучить цілком обґрунтовано. З чого почати? Давайте придивимося до трейдингової платформи Binomo.

І новачкам, і досвідченим

У найзагальнішому вигляді платформа Binomo – це набір онлайн-інструментів для трейдера. Спектр інструментів та десятки активів, з якими дозволяє працювати Binomo, задовольняє потреби як новачка, так і досвідченого трейдера. Успішно працює вже протягом 7 років у 133 країнах. Десятки мільйонів успішних угод на тиждень.

Відразу поговоримо про надійність Binomo. Діяльність платформи регламентується Міжнародною фінансовою комісією – незалежною та саморегульованою організацією, що вирішує суперечки між брокерами, інвесторами та трейдерами. Якість проведення угод підтверджується Verify My Trade - незалежним сервісом, який забезпечує аналіз відпрацювання угод у брокерських компаніях. Самі за себе кажуть нагороди Binomo – FE Awards та IAIR Awards. Нарешті, тим, хто сумнівається, варто ознайомитися із відгуки про Binomo як на сайті платформи, так і в інтернеті загалом. А технічна підтримка платформи працює цілодобово 7 днів на тиждень.

Ну ось, визначення дали, про надійність розповіли. Розбираємось далі. 

Поговоримо про зручність користування. Платформа Binomo доступна як сайт в інтернеті, і як додаток для мобільних пристроїв як на iOS, так і на Android. Тобто працювати можна завжди і скрізь – хоч на ноутбуці вдома, хоч на смартфоні у громадському транспорті, хоч на планшеті у курортному шезлонгу.

Реєстрація на Binomo спрощено до мінімуму. Достатньо ввести e-mail, задати пароль, вибрати валюту, прийняти умови клієнтської угоди. На цьому все – кабінет користувача відкритий. Ще один момент, важливий для початківців – після відкриття кабінету не потрібно поповнити депозит негайно. Спочатку можна потренуватися з деморахунком.

 Пригадайте - на початку статті вже говорилося, що доведеться вчитися новому? Так ось, навчання азам трейдингу на Binomo абсолютно безкоштовне. Початківець може відпрацьовувати навички торгівлі на деморахунку. А коли відчує у собі сили – можна розпочинати реальні торги із реальним рахунком. Мінімальна сума на рахунку – від 300 грн, а величина одиничної угоди – від 30 грн. Погодьтеся, цілком прийнятні витрати на старті нової справи.

Методи торгівлі можна детально вивчити у розділі “Стратегії”. Там вони виписані як покрокові інструкції. У стратегіях є градація за рівнем підготовки та досвідом трейдера (початківець, середній, профі). Причому всі стратегії можна спочатку "обкатати" на деморахунку перед тим, як застосувати якусь з них на практиці.

Ще один корисний інструмент – турніри. Вони дають можливість перевірити отримані навички, а наполегливі та завзяті трейдери можуть у ході турніру ще й збільшити свій додатковий дохід. 

Зароблений під час торгів додатковий дохід трейдер може без проблем вивести через банківські картки чи електронні гаманці.

Отже, ми розповіли про ключові аспекти, що стосуються платформи Binomo. Їх цілком достатньо, щоб переконатися у перспективності її, як джерела доходу. Отримуйте нові знання, отримуйте нові навички, які надає Binomo та рухайтеся до статку та особистої свободи!