Ціни на м'ясо та яйця можуть зрости на 20-30% через війну - Мінагрополітики

Дефіцит українського зерна вже відбивається на всіх продуктах харчування у будь-якій країні світу.
Ціни на м'ясо та яйця можуть зрости на 20-30% через війну - Мінагрополітики
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Війна в Україні може призвести до подорожчання м'яса та яєць на 20-30% у багатьох країнах світу. Про це заявив на брифінгу міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, передає УНІАН.

"Наслідки збройної агресії Росії на продовольчу безпеку світу зрозумілі і очевидні. Інше питання в тому, що їх ще до кінця не відчули, бо є ще сформовані резерви. Деякі країни, такі як Китай, торік формували значно більші резерви, ніж у інші часи. Інші країни, наприклад, Північної Африки та Близького Сходу, мають певні запаси зерна, але тільки до нового врожаю", - сказав він.

Читайте також:

За словами Сольського, щойно з кінця липня деякі країни не побачать великого нового потоку зерна з українських портів, там почнеться панічний настрій.

Міністр також додав, що дефіцит українського зерна вже відбивається на всіх продуктах харчування у будь-якій країні світу.

"Я думаю, що це відчують навіть ті країни, які про це раніше ніколи не замислювалися. Адже зерно потрібне для отримання багатьох продуктів, зокрема м'яса та яйця, тому ціни на них найближчим часом можуть зрости на 20-30%", - наголосив він.

Нагадаємо, в ООН вважають, що життя мільярдів людей у всьому світі залежать від українського продовольства.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK