Окупанти вкрали близько 600 тис тонн продукції з аграрних підприємств України

Продукцію вивозили на територію окупованого Криму, а згодом через порти - до міжнародних портів.
Окупанти вкрали близько 600 тис тонн продукції з аграрних підприємств України
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Російські окупанти вкрали близько 600 тисяч тонн продукції з аграрних підприємств України. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

"Продукцію вивозили на територію окупованого Криму, а потім через порти українські продукти вивозять до міжнародних портів. Поки що відомо, що близько 100 тисяч тонн продукції було переправлено до Сирії", - сказав він.

Читайте також:

За словами Марчука, Генеральна прокуратура України відкриває кримінальні провадження. Також інформацію фіксує Головне управління розвідки.

Заступник голови розповів, що фермерів змушують віддавати товар за безцінь. Якщо вони відмовляються, то товар просто відбирають. Крім того, є випадки, коли окупаційна влада видає документи про "націоналізацію" українського майна.

Читайте також:

"Такі дії Росії мають одразу дві мети - поставити продовольство у свої федеративні округи. Особливо ті, які не є аграрними. Друга мета - комерційна складова. Те, що вивозиться, - це десятки та десятки мільйонів доларів", - зазначив Марчук.

Нагадаємо, за словами посла України в Туреччині, Туреччина входить до країн, що купують зерно, яке Росія вкрала в України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK