Три судна з українським зерном вирушили з портів Одеси: Куди направляються

Сьогоднішнім караваном поновлено судноплавство з порту "Чорноморськ".
Три судна з українським зерном вирушили з портів Одеси: Куди направляються
З портів Великої Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям / facebook.com/oleksandr.kubrakov

Уранці 5 серпня з портів Великої Одеси вирушив перший караван суден з українським зерном. На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET 57 тисяч тонн кукурудзи, що прямує до Туреччини, Великої Британії та Ірландії. Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

За його словами, сьогоднішнім караваном поновлено судноплавство з порту "Чорноморськ".

Читайте також:

Кубраков висловив сподівання, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати й надалі, а експорт продовольства з українських портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку. Для цього планується забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць.

"Хоча "зерновий коридор" уже запрацював на вихід, нашою ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження, і перший захід очікується вже завтра. Наша ціль - 3 та більше млн тонн експорту агропродукції щомісяця з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний", - зазначив міністр.

Читайте також:

Він наголосив, що такі кроки потрібні не лише українській економіці, а й світу.

"Чим швидше ми зуміємо вивезти 20 млн тонн минулорічного врожаю та розпочати експорт нового, тим швидше покращиться продовольча ситуація у світі", - підсумував Кубраков.

Публікація Олександра Кубракова у Facebook
Публікація Олександра Кубракова у Facebook

Раніше ми писали, що нові судна з українським зерном завантажені й готові до відплиття. Вони зможуть дійти іноземних покупців, якщо РФ виконає свої зобов'язання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK