"Зерновий коридор": Скільки агропродукції експортувала Україна за 22 дні

У липні Україна експортувала загалом 3 млн тонн с/г продукції, а за 15 днів серпня - уже 2 млн тонн.
"Зерновий коридор": Скільки агропродукції експортувала Україна за 22 дні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку роботи "зернового коридору" за 22 дні з українських морських портів вийшли 33 кораблі, на борту яких 719 549 тонн агропродукції. Ще 18 суден вантажаться й очікують черги на виїзд. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного марафону, передає пресслужба Мінагрополітики.

Висоцький зазначив, що до війни сільське господарство разом з іншими суміжними галузями формувало близько 20% української економіки.

"Зараз на тлі падіння інших секторів це будуть усі 30%, можливо, і 35%. Тобто 1/3 нашої економіки - це сільське господарство, яке на 70% залежить від експорту. Ми виробляємо такі великі обсяги, що їх неможливо спожити на внутрішньому ринку", - розповів він.

Читайте також:

За словами заступника міністра, настільки критично не тільки виготовити те, що потрібно спожити українцям, але й експортувати, щоб і надалі розвивати сільське господарство України, яке робить величезний внесок в українську економіку.  

Висоцький наголосив, що в липні Україна експортувала загалом 3 млн тонн с/г продукції, а за 15 днів серпня - уже 2 млн тонн.

"Тобто маємо вийти мінімум на 4 млн тонн експорту в серпні, а це плюс 250-300 млн дол. валютної виручки тільки за місяць", - додав він.

Раніше ми писали, що вранці 17 серпня з портів "Чорноморськ" і "Одеса" вирушили 3 судна з українським продовольством. PETREL S вийшло з "Чорноморська", а SARA та EFE - з Одеського порту.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK