Українцям не варто чекати дешевих томатів цього року: Що впливає на ціни

На початку жовтня в Україну почали надходити оптові партії дешевших помідорів із Туреччини, що знизило вартість тепличних томатів.
Українцям не варто чекати дешевих томатів цього року: Що впливає на ціни
Ілюстративне фото / pixabay.com

У нинішньому році в Україні не буде низьких цін на томати, оскільки спостерігається зниження пропозиції від вітчизняних виробників та зростання вартості імпортної продукції. Про це заявила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин.

Читайте також:

"Цього року не варто очікувати дешевих томатів. З одного боку спостерігається зростання ціни на імпортні товари, з іншого - зниження пропозиції від вітчизняних тепличних господарств через зростання багатьох складових собівартості, насамперед енерговитрат. Ці фактори не дозволять цінам бути низькими", - повідомила Литвин.

Зазначається, що в Україні врожай тепличних томатів можна збирати цілий рік. Однак через війну фермери тепличних комбінатів цього сезону черговий обіг продукції запланували не раніше лютого 2023 року через збільшення тарифів на енергоносії.

Читайте також:

На початку жовтня в Україну почали надходити оптові партії дешевших помідорів із Туреччини, що знизило вартість тепличних томатів. Проте через обмежену пропозицію з боку українських фермерів низькі ціни не утримуватимуться довго.

В УКАБ додали, що Туреччина залишиться головним постачальником томатів в Україну, але обсяги поставок будуть меншими, а ціна вищою. Зростання ціни на імпорт відбувається через девальвацію гривні та дорожчу логістику на тлі відсутності імпортних поставок через морські порти.

Публикация УКАБ у Facebook
Публикация УКАБ у Facebook

Раніше ми писали, що в Україні завершується сезон місцевих тепличних томатів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK